Студенти-товарознавці досліджували властивості газованої води
Навчання
Написав Надія Хвищун   
Субота, 05 листопада 2016, 19:47

FAjsnkTrrGQ4 листопада група товарознавців ТПП-31 під керівництвом куратора Передрій Оксани провела інформаційний захід на тему «Дослідження властивостей солодких газованих напоїв». Напередодні заходу було проведено анкетування студентів і викладачів кафедри товарознавства та експертизи в митній справі, за допомогою якого визначили споживчі уподобання респондентів та споживчі переваги напоїв різних виробників.

Під час заходу була проведена дегустація чотирьох найпопулярніших видів солодких газованих напоїв та комплексне оцінювання їх якості.

image-0-02-05-8a85b8acdac623dcdd4c2c77f3fa8d87dae19fa6955b7b60a29898a0a85b2cbf-V image-0-02-05-b37c5147635819f75332a33b1e923853d1b3324af5fec3169d3430689ccd7954-V

Студенти в цікавій та доступній формі розглянули основні показники якості даної товарної групи, провели досліди щодо виявлення синтетичних барвників у складі газованих напоїв та визначили їх кислотність. Особливу увагу приділили питанням безпечності споживання цих смакових товарів, вказали на необхідність зменшення споживання цих напоїв.

image-0-02-05-4e5e4a8d86fd81af77fff368e823a98a7f25fdc6725bbaba31b759845b63417a-VПід час досліджень майбутні товарознавці встановили, що найбільшу загрозу для здоров’я споживача становить високий вміст цукру та підсолоджувачів у даних напоях.

Даний захід виявився не тільки цікавим, а й корисним, оскільки, присутні отримали важливі поради щодо вибору безпечних і якісних продуктів, а також краще усвідомили шкідливість надмірного споживання солодких газованих напоїв.

Передрій Оксана,

доцент кафедри товарознавства

та експертизи в митній справі Луцького НТУ

Поділись з друзями